korte cross warande


De Warande cross is misschien wel de fijnste korte cross voor een baanatleet. Het parcour lag er dit jaar piekfijn bij. Harde en droge bospaden en weinig heuveltjes. De cross heeft 2 wedstrijdelementen in zich. Het eerste element is van de start tot de eerste bocht. Iedereen wil op een goede positie zitten voor de rest van de race. Helaas zijn perfecte plekken schaars met een deelnemersveld van 100 man. Mijn doel was rond de eerste 10 te zitten.

cross-warande-pyr

Met een knalharde start zat ik waar ik wilde zitten. Het positie zoeken ging alleen door tot de 2e misschien wel 3e bocht dit jaar. Misschien klein slippertje in de concentratie?? Door een hand uit de drukte achter mij, werd ik teruggetrokken en verloor ik wat plaatsjes. Daarna heb ik de laatste 2km van de 2,5km keihard tempo gedraaid. zoals Max verstappen het deed in singapour liep ik van plek 25 naar plek 6. Op dat moment kwamen we op de rechte lange stukken van het parcour(deel 2). Hier heb je 2 opties rammen of lossen. Het kopgroepje voor mij wat uit 5 man bestond liep continu 15 meter voor mijn neus. Ik kwam niet dichter bij maar zij liepen ook niet uit. Jammer dat ik dus op het begin er niet goed bij zat. De laatste 100 meter zat er nog iemand in mijn rug die ik in de eindsprint niet meer kon pareren. uiteindelijk een 7e plek maar wel 4 seconden sneller dan vorig jaar.

Een cross is altijd moeilijk om te vergelijken met vorige jaren. De weersomstandigheden, het deelnemersveld en de tactiek verschillen elk jaar. Ik weet wel dat ik vorig jaar knock out over de finish kwam. Dit jaar voelde het sterker aan en was sneller dan vorig jaar. Achteraf dus zeker tevreden over de race.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *