Top 5 – meest unieke/mooiste atletiekbaan ter wereld!


 

2

 

De eerste 3D atletiekbaan ter wereld. Dit pareltje ligt in Alicante, Spanje en had als functie om heuveltraining te combineren met de track-workout. Hier moet je als runningjunkie zeker geweest zijn.

 

3

Iten, Kenya, Kamariny Stadium. Het lijkt misschien als niet zoveel bijzonders, maar het tegendeel is waar. Deze baan wordt continu bezocht door groepen met soms wel tot 80 atleten. Iten, het dorpje waar deze baan is gevestigd heeft het hoogste percentage Olympische atleten in de bevolking.

 

4

Eentje die ook zeker niet mag missen in deze top 5, is Hayward Field (Eugene, Oregon). Deze baan is het décor van een aantal prachtige evenementen, zoals de Olympic Trials en de Prefontaine Classic.

 

5

Hoewel het voorheen werd gebruikt als voetbalstadion, is het nu een geweldige plek om hard te lopen. Stadio San Nicola Bari, Italië heeft de vorm van een bloem waarin bijna 60.000 toeschouwers kunnen plaatsnemen. In 1990 werd hier de World Cup gehouden.

 

6

De laatste atletiekbaan van deze top 5 is gelokaliseerd in Beaverton (Oregon), bij het Nike World Headquarters. Naast dat het de trainingsplek is van wereldtoppers als Galen Rupp, Mo Farah and Shalane Flanagan, is het een hele unieke plek om een rondje te lopen. Het voelt namelijk alsof je elke ronde het bos in en uit gaat. De baan is vernoemd naar oud-wereldrecordhouder Michael Johnson.

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *