Oranje… Rood?


Zo de kop is eraf. Het nieuwe seizoen is weer begonnen. Nieuw jaar, nieuwe kansen zoals men zegt. En dat is zeker het geval dit jaar, want ons oude vertrouwde clubje Oranje Zwart bestaat niet meer. We zijn gefuseerd met de club die ernaast lag. Wat niet alleen geleid heeft tot de bouw van een prachtig nieuw complex, maar ook tot een nieuwe naam: Oranje Rood. Tja wat een keus zal je vast denken, om eerlijk te zijn dat dachten wij allemaal zelf ook…

Toch heeft de fusie zeer goed uitgepakt, want naast een prachtig nieuw clubhuis en een (tot onze verbazing niet eens zo’n heel lelijk) nieuw tenue, hebben we ook een super team kunnen vormen. Met een aantal aanwinsten van buitenaf, waaronder een Japanse en Poolse international, en wat nieuw jong talent hebben we op papier een super sterke groep.

Ons doel voor dit jaar is om de zogenaamde “top 4” in de hoofdklasse te gaan bedreigen. Het is namelijk zo dat in de hoofdklasse competitie bij de dames er eigenlijk 4 teams zijn die al jaren lang op de eerste 4 plaatsen eindigen en dus de play-offs voor het landskampioenschap mogen spelen. Deze clubs; Den Bosch, Amsterdam, Laren en SCHC hebben allemaal veel speelsters die in het Nederlands Elftal spelen. Wij, Oranje Zwart, waren altijd een hoge middenmoter, wat betekent dat wij eigenlijk altijd om plek 5 en 6 zouden strijden. Daar komt dit jaar verandering in!

Na een lange maar erg succesvolle voorbereiding was het zondag dan eindelijk zo ver. De competitie zou beginnen tegen Amsterdam, dus meteen een zware wedstrijd. De eerste keer in ons oranje-rode tenue voor eigen publiek, dat zou beslist een mooie ervaring worden. Iedereen was redelijk zenuwachtig voor de wedstrijd, maar had er wel heel veel zin in. Toen we het veld op liepen en de hoeveelheid mensen zagen die speciaal waren gekomen om onze wedstrijd te zien, was iedereen natuurlijk zo verbaasd. Volgens mij hebben we nog nooit zo veel publiek gehad voor een wedstrijd waar nog niks vanaf hangt! Ondanks dat Amsterdam hockeyend misschien iets meer kansen had, hebben wij door ons doorzettingsvermogen de eerste 3 punten binnengehaald! Toen het fluitsignaal ging, gingen de handen van iedereen meteen omhoog en vloog ons team elkaar in de armen. 1-0 gewonnen van Amsterdam, dat is al sinds 1994 niet meer gebeurd! Wat een heerlijke start van het seizoen! Op naar Kampong waar we komende zondag weer zullen strijden voor een tweede overwinning dit seizoen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

foto: by Roel Ubels

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *